از موانع دیگر برنامهریزی عدم توجه به نیازهاست. تفریح یکی از مهمترین نیازهایی که معمولا جدی گرفته نمیشود پس در برنامهریزیهایمان زمانی برای آن در نظر نمیگیریم. حتی اگر هم به تفریح بپردازیم تفریح را با عذاب وجدان انجام میدهیم. برای اینکه زمان تفریح حس میکنیم کار مفیدی انجام ندادهایم. در برنامهریزی صحیح تفریح یکی از مهمترین رکنها برای متعادل ماندن برنامه است. برای اینکه ما انرژی بگیریم تا بهتر کارهایمان را انجام دهیم، تفریح سالم و مفید ضروری است.
من خودم حدود یک سالی ورزش میکردم. ولی به دلایلی ناچار به کنار گذاشتن ورزش شدم. به شدت عملکردم بعد از اینکه ورزش را کنار گذاشتم پایین آمد. افسردگی و اضطراب در من افزایش یافت. ولی این روزها مجدد به پیادهروی روی آوردهام. زندگی من از این رو به آن رو شده است. بهخاطر اینکه از پیادهروی انرژی بسیاری کسب میکنم و امید به تغییر و بهبود اوضاع و احوال خودم در پیادهرویهای روزانه بر من تاثیر بسیاری گذاشته است.
یکی از دلایلی که این روزها بسیاری از ما به چک کردن صفحات گوشی روی آوردهایم، نداشتن تفریح سالم در زندگی است. اگر تفریح سالم را بدون عذاب وجدان در زندگی داشته باشیم خود به خود از نیازمندی به این نوع تفریحات و سرگرمیها آزاد میشویم.
تفریح سالم شامل مواردی مثل پیادهروی، گشت و گذار در طبیعت، خواندن کتابی مفید، ورزش کردن، کوهنوردی، گذراندن وقت با خانواده و دوستان و … میشود.
حجم کار که زیاد باشد و تفریحی در آن نباشد، مغز خود به خود از تفریح سالم به تفریح ناسالم روی میآورد. ما از وضعیتی که میتوانست برای بهبود عملکردمان در کارها به ما کمک کند به وضعیتی میرسیم که انرژی کار کردن را عملاً نخواهیم داشت. اضطراب و افسردگی در ما افزایش پیدا میکند و احساس میکنیم در انجام بسیاری از کارها ناتوانیم.
پس بهتر آن است که همیشه در برنامۀ خود وقتی را برای تفریح بگذاریم. وگرنه به تفریح ناسالم روی میآوریم. نتیجه تفریح ناسالم عدم دریافت انرژی کافی برای شروع و حرکت به سمت اهداف است.
به شما پیشنهاد میکنم حداقل برای مدت یک هفته استفاده از گوشی را کمتر کنید و به یک تفریح سالم روی بیاورید. مثلاً با پیادهروی در مکانهای سرسبز مثل پارکها و یا در خیابان شروع کنید. خواهید دید که زندگیتان از این رو به آن رو میشود.